Indien er toen een oudere versie van Windows op stond, gaat hij terug naar deze versie. Alle basissoftware op je computer wordt behouden, maar je persoonlijke bestanden, instellingen en programma’s worden verwijderd. Ashampoo® Burning Studio FREE is als gratis download voor u beschikbaar en zijn gebruik zal altijd gratis blijven!

  • U krijgt nu de vraag waar u de systeemkopie wilt opslaan.
  • Langzaam maar zeker worden er echter steeds meer functies aan het ruimer opgezette Instellingen-overzicht toegevoegd.
  • Zo weet u zeker dat uw belangrijke gegevens nooit verloren gaan.

Windows Media Player kan ook gebruikt worden om muziek van een CD te rippen (kopiëren) en voor het branden van video’s (bijv. MP4, MKV en AVI), muziek , en foto’s op een CD of DVD. Daarom is het raadzaam om bij het branden van een dvd, maar ook van een cd, altijd rekening te houden met in welk apparaat u het gebrande schijfje wilt gaan afspelen. Een goede laptop en zelfs de beste desktop verdient een goed onderhoud. Een gratis brandprogramma kan doorgaans meer dan voldoende.

Deze Windows

Stel hier de brandsnelheid in op 1X en kies als schijfindeling Audio-cd. De rest van de opties kunt u naar voorkeur instellen. Zodra u tevreden bent klikt u op de knop Branden om het branden van de cd in gang te zetten. U kunt controleren of alles goed gegaan is en bekijken hoeveel minuten aan muziek u nog op kunt nemen in de afspeellijst door op de afspeellijst te klikken. Zoals gezegd bent u bij het maken van een audio cd beperkt tot 80 minuten muziek. Mede daarom zijn veel pc’s en laptops standaard niet langer uitgerust met een cd/dvd brander.

Mijn 10 jaar oude macbook gaat nog perfect op de laatste OS. Inderdaad de CPU’s vanaf het jaar erna werken in Windows 11. Dat een upgrade niet gaat wil niet zeggen dat je voorlopig iets mist op W10.. Spijtig genoeg hebben die apps niet de functionaliteit van de oude settings vensters. Hierna is de optie Programma verwijderen te kiezen, als dit niet in beeld staat dan is te selecteren op Categorie rechts bovenin. In de grote lijst aan geïnstalleerde programma’s is een beetje orde in te roepen door in het aangegeven zoekveld de naam van het programma in te tikken.

Die 5GB is meestal voldoende om je toestel te kunnen back-uppen, maar als je meerdere iPhones en iPads hebt kun je tegen de grenzen aanlopen. Je kunt extra opslagruimte kopen, maar dat kost geld. Bij een lokale-back-up heb je alleen te maken met de vrije schijfruimte op Mac of Windows. Voor het maken van een backup heb je op iCloud 5GB gratis opslag beschikbaar.

Daardoor neemt een image veel minder ruimte in beslag dan een kloon. Ook hier geldt dat je regelmatig moet zorgen voor een nieuwe versie. In Windows wordt dit een systeemkopie genoemd. Digitotaal CSU is een bedrijf dat via de winkel en internet verkoopt aan particulieren en bedrijven. Naast onze eigen technische binnen en buitendienst voor al uw reparaties en onderhoud, regelen wij ook uw internet aanvraag en aansluiting.

Hoe Kan Ik Mediagegevens Toevoegen?

Deze DVD writer staat in voor een snelle dataoverdracht. De E’loir Externe CD/DVD Speler en Brander heeft een compact design en is voorzien van een geïntegreerde kabel. Het apparaat is dan ook zeer geschikt om mee te nemen op locatie. Je kunt deze DVD brander verbinden met zowel Mac als Windows besturingssystemen. Druk, zodra u de map geopend hebt waarin u de bestanden wilt opslaan, de toetscombinatie Ctrl+V om de geselecteerde bestanden in de map te plakken.

Volledige Systeem Backup Maken

Het eerste dat u moet doen, is het invoerluik van de compact disc drive openen. Deze kunnen extern zijn of die zijn ingebouwd in de computerapparatuur voor thuisgebruik. Een ander ding dat u op een lege cd bij de hand moet hebben, is dat deze nog niet eerder is gebruikt om informatie op te slaan. Doet ook deze het niet dan is het tijd voor een nieuwe CD of beter nog een dvd brander.